Glemt passordet ditt? Klikk her.

Mer enn 110 års selskapshistorie

Det hele startet i 1901 ...

I begynnelsen av forrige århundre begynte to smeder å produsere sengerammer av jern i et stenskur i Helsingfors. Et nytt selskap ble registrert 8. november 1901 under navnet "Helsingin Uusi Rautasänkytehdas, Polsa & Sjöstedt", noe som senere ble endret til Merivaara.

Sengerammer var det første produktet fra smia. Kvalitetshåndverk ble ansett som viktig, så det varte ikke lenge før et kundegrunnlag var opprettet og begynte å vokse, og fabrikken ble utvidet. Produksjonen av sykehusmøbler begynte i 1910 da de første operasjonsbordene sto ferdige.

De første årene ble det produserte andre ting enn utsmykkede jernrammer også, f.eks. pengeskap, jordbruksmaskiner, kjøleskap og Aimo tregassgeneratorer i de harde 30-årene. I 1930-årene var Merivaara en betydelig produsent av funksjonelle møbler til offentlige rom og private hjem.

Fra jernrammer til moderne operasjonsbord

Da selskapets grunnlegger Juho Merivaara gikk bort i 1938, ble aksjonærbasen utvidet. Den ledende leverandøren av medisinsk utstyr på den tiden, Instrumentarium, skaffet seg først aksjemajoritet, og ti år senere fusjonerte selskapene. Under de nye eierne kunne Merivaara fortsette utviklingen til å bli den ledende leverandøren av medisinske møbler i Finland som selskapet er i dag, med overholdelse av de strenge kvalitetsstandardene for medisinsk utstyr.

I moderne medisinske møbler kombineres høy teknisk kvalitet og utforming med funksjoner som letter det medisinske arbeidet og øker komforten for pasienten. Møblene må også være økonomiske i bruk. Merivaara-produkter utvikles i tett samarbeid med helsemedarbeidere. God ergonomi og pasientsikkerhet er hjørnestener i utformingen av Merivaaras produkter.

Merivaaras produkter representerer det beste av finsk ekspertise. Den fagkunnskap som er bygget opp siden 1901, er en garanti for at produktene er både funksjonelle og sikre. Nye produkter utvikles av den nordiske markedslederen. Vår produksjonsprosess er basert på moderne teknikker og ERP-systemer. Slik sørger vi for at alle våre produkter oppfyller de strenge medisinske kravene til hygiene, sikkerhet og holdbarhet.

Samarbeid om utvikling på helsesektoren

Merivaara har deltatt i utviklingen av helse- og sykepleie i over hundre år. Hemmeligheten bak vår lange historie er evnen til å tilpasse seg skiftende tider og omstendigheter. Fremskrittene innenfor medisin har vært enorme de hundre siste årene, og kravene til medisinsk utstyr og medisinske møbler har økt i samme tempo.

Med avansert teknologi kan arbeidet på helsesektoren bli mer effektivt, pasientflyten kan optimeres og pasientsikkerheten kan forbedres. Bruken av telekommunikasjon er et eksempel på hvordan pleie kan gis på avstand. Ved hjelp av ny teknologi er Merivaara nå i stand til blant annet å levere ultramoderne løsninger for integrering og effektivisering av operasjonsstuen.

En aldrende befolkning og krav til økonomisk effektivitet og brukervennlige produkter er en stor utfordring for moderne leverandører av helseteknologi.

Merivaara er fremdeles toneangivende og vil fortsette å være det i fremtiden. Aktiv produktutvikling, rimelig kvalitet og klientorientert virksomhet er fremdeles nøkkelfaktorer, siden Merivaara fokuserer på å levere løsninger som sikrer effektiv fysisk pasientflyt og forbedret komfort og velvære for både pasienter og omsorgspersoner.

PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du våre bruksvilkår.

Les mer