Glemt passordet ditt? Klikk her.

0
Informasjon

14. november 2016

Nye Q-Flow operasjonslampe fra Merivaara

Nye Q-Flow operasjonslampe fra Merivaara kan redusere risikoen for sykehusinfeksjoner

Merivaara Q-Flow operasjonslampe bedrer arbeidsmiljøet i operasjonssalen og reduserer infeksjonsrisikoen på en helt ny måte.

Nye Q-Flow fra Merivaara er et viktig fremskritt fra tradisjonelle operasjonslys. Q-Flow er produsert i Finland og utviklet for å oppfylle behovene til moderne operasjonsteam. Det forbedrer mange standardfunksjoner og presenterer radikale innovasjoner.

– Jeg mener dette er en av verdens beste operasjonslamper, sier Merivaara-sjef Markku Aherto.

– Vi er svært glade for å presentere dette fremragende produktet.

Lampen gir enestående fargegjengivelse, særlig i rød- og hudtoner, noe som gjør produktet perfekt for en rekke typer operasjoner så som intern og plastisk kirurgi. Q-Flow gir en svært dyp lyssøyle og Dynamic Obstacle Compensation. Dersom kirurgen bøyer seg over pasienten, blir andre deler av lampen lysere for å redusere skygger.

Lampen har dessuten sterile, intuitive betjeningsinnretninger. Q-Flow viser enkle anvisninger på operasjonsbordet, slik at kirurgen slipper å se opp.

– Vi fikk innspill fra kirurger, anestesileger og sykepleiere da vi utviklet Q-Flow, sier Aherto. – De er svært positivt innstilt til sluttresultatet.

En av de mest banebrytende funksjonene er hvordan lampen bedrer hygieneforholdene. Alminnelige operasjonslamper skaper turbulensstyrke. Det fungerer som vingen på et fly og trekker partikler i luften rett over pasienten. De tekniske tegnerne hos Merivaara formet Q-Flow som en serie konsentriske ringer med åpne rom imellom. Dette bedrer den laminære luftstrømmen, slik at sterile betingelser opprettholdes og infeksjonsrisikoen reduseres. Standard turbulensstyrke bør være under 37,5 prosent, men Q-Flow kan skilte med 15,9 prosent i henhold til DIN 1946-4:2008-standarden.

Q-Flow tilhører Merivaaras FluentTM-konsept, som bedrer brukervennligheten i operasjonsstuen. Dette omfatter et intuitivt brukergrensesnitt som fungerer for en mengde utstyr, så som Q-Flow, operasjonsbord og et integrert operativsystem. Ofte kan én operasjonsstue ha utstyr med forskjellige brukergrensesnitt. Med Merivaara Fluent kan hvert apparat ha samme brukergrensesnitt, slik at det medisinske personellet kan konsentrere seg om pasienten i stedet for å lære hvordan de skal bruke apparatene.

– Hele Q-Flows design og teknologi er finsk, sier Aherto. – Finsk helseteknologi har et særdeles godt omdømme rundt om i verden. Jeg er stolt over at vi kan tilby noe som bidrar til Finlands sterke omdømme.

Q-Flow vil være tilgjengelig i markedet fra desember 2016. 

Beslektede produkter