Glemt passordet ditt? Klikk her.

Informasjon

03. april 2017

Merivaara Q-Flow™ vinner Red Dot for høykvalitets design

Juryen har tatt sin avgjørelse: Merivaara Q-Flow™ har mottatt utmerkelsen “Red Dot” fra Red Dot Awards ekspertkomité: Product Design 2017. Med Q-Flow™ har Merivaara Corp skapt et enestående design som nå er blitt anerkjent med dette internasjonalt ettertraktede kvalitetsstempelet.

Sykehustilknyttede infeksjoner er et globalt problem. I løpet av et år anslår man for eksempel i USA at slike infeksjoner forårsaker 99 000 dødsfall. Kirurgilyset Q-Flow™ ble designet for å motvirke dette problemet. Formen på lampen er optimalisert for ventilasjonen i operasjonsrom og for å minimalisere luftstrømturbulens. Dette reduserer forekomsten av uønskede partikler i det sterile område og reduserer infeksjonsfaren.

Q-Flow™ har dessuten flere patentsøkte nyvinninger for å forbedre arbeidsforholdene, for eksempel kan kirurgen med Intuitive Sterile Surgeon Control (Intueri™) regulere lysstyrken og diameteren på lyset på en steril og ergonomisk måte. Med Dynamic Obstacle Compensation (DOC™) vil belysningen automatisk tilpasses til skygger i lysfeltet.

De enestående egenskapene for fargegjengivelse gir kirurgene førsteklasses definisjon av vev og blodkar og vil angi nøyaktig farge på huden. Den grønne “ambilite” gir bedre synlighet i mørke rom under endoskopiske prosedyrer mens man med kamerateknologien 4K får  et mer realistisk og klart bilde. Med Q-Flow™ har Merivaara nå styrket sitt konsept for operasjonsrom, der det sentrale er et intuitivt brukergrensesnitt som enkelt kan tilpasses.

Jyrki Nieminen, direktør for R & D hos Merivaara: “Det å motta en så betydelig internasjonal pris som Red Dot er en stor ære for alle hos Merivaara. Vi har all grunn til å være stolte av denne anerkjennelsen, og hvordan konstruksjonen av Q-Flow™ både bidrar til økt sikkerhet for pasientene og til et bedre arbeidsmiljø i operasjonsstuene.”

Professor Dr. Peter Zec, grunnlegger og administrerende direktør i Red Dot Award: “Vinnerne av Red Dot etterstreber en riktig designstrategi. De har innsett at godt design og økonomisk suksess går hånd i hånd. Tildelingen ved den kritiske Red Dot-juryen dokumenterer vinnernes høye designkvalitet og er et tegn på deres vellykkede designpolicy.”

Produsenter og designere fra hele verden ble invitert til å melde inn sine produkter til konkurransen for 2017. Juryen på rundt 40 uavhengige designere, designlærere og fagjournalister testet, diskuterte og vurderte hvert enkelt produkt. Totalt mottok konkurransen i år mer enn 5500 innmeldinger fra 54 land.

Om Red Dot Design Award:

For å kunne evaluere mangfoldet innenfor designfeltet på en profesjonell måte brytes Red Dot Design Award ned i tre disipliner for Red Dot Award: Produktdesign, Red Dot Award: Kommunikasjonsdesign og Red Dot Award: Designkonsept. Red Dot Award arrangeres av Design Zentrum Nordrhein Westfalen og er en av verdens største designkonkurranser. 1955 var det første året da en jury kom sammen for å vurdere dagens beste design. På 1990-tallet utviklet Red Dot CEO Professor Dr. Peter Zec navn og merke for prisen. Siden den gang har den ettertraktede Red Dot-prisen vært det ærefulle internasjonale stempelet på fremragende designkvalitet. Mer informasjon finnes på www.red-dot.org.

Om Merivaara Corp.

Merivaara fokuserer på å tilby løsninger for operasjonsstuer, operasjonsavdelinger og rehabilitering. I tillegg tilbyr Merivaara en lang rekke andre møbleringsløsninger for sykehus, poliklinikker og helseklinikker. Merivaara ble grunnlagt i 1901 i Finland og har dermed over 115 års erfaring med utforming og produksjon av sykehusutstyr. Kundeopplevelsen og kompromissløs kvalitet dominerer Merivaaras bedriftskultur. Når vi utvikler og designer Merivaara løsninger og produkter, fokuserer vi på å få en bedre forståelse for de krevende omgivelsene som helsepersonell står overfor. Med enkelhet, funksjonalitet og et mer avslappende miljø kan helsepersonellet da konsentrere seg om det de kan best – å ta vare på pasienten – ikke på utstyret rundt dem.

Pressekontakt hos Merivaara Corp.:

Anne Kanervo, Medierelasjoner
Mobil +358 40 652 6165
E-post: firstname.lastname@merivaara.com

Pressekontakt hos Red Dot:

Catharina Hesse, Kommunikasjonssjef
Telefon: +49 201 30104-50
c.hesse@red-dot.de
www.red-dot.de/press

Beslektede produkter

PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette godtar du våre bruksvilkår.

Les mer